TREBUIE, TREBUIE SĂ NE SPĂLĂM – DIMINEAŢA ŞI SEARA

Pielea noastră este expusă în mod regulat influenței iritanţilor fizici, mecanici și chimici: praful, vîntul, temperatura şi umiditatea aerului, atingerile, fricţiunile, presiunea. Adăugaţi aici propriul sebum, transpiraţia, machiajul ... Dacă vom testa la nesfîrșit forţele pielii, riscăm să epuizăm rezervele sale foarte repede.

Atitudinea grijulie şi îngrijirea tenului sunt subiecte discutate foarte mult în ultimul timp. Dermatologii vorbesc despre date statistice alarmante - jumătate din problemele tenului sunt asociate cu aplicarea incorectă a produselor cosmetice speciale pentru curățarea tenului sau lipsa totală a acestora la consumatori! Între timp, conform studiilor, curățarea zilnică a tenului garantează 80% din sănătatea şi frumuseţea lui!
 

Deseori noi preferăm să cheltuim bani direct pe îngrijirea ulterioară a tenului (creme, măşti, seruri), şi nu pe produse de curăţare a tenului. Astfel de ignorare a curăţarii tenului, care este prima şi cea mai importantă etapă de îngrijire a pielii,  este cu adevărat o bomba cu acţiune întîrziată, potențialul  "exploziv" al cărei cu siguranță se va manifesta în timp printr-o varietate de probleme estetice.
Desigur, curăţarea tenului nu este un proces tehnologic avansat şi complex, dar şi aici există unele elementele teoretice de bază, scheme și algoritme, care trebuie cunoscute de către un consumator educat. Fără o curățare regulată tenul işi pierde aspectul său natural sănătos, îşi pierde luciul şi devine neuniform, nu mai absoarbe substanţele nutritive necesare. De asemenea, funcția excretoare a tenului se înrăutăţeşte, apar iritații și inflamații.

Încă în vremurile preistorice, oamenii erau conștienți de proprietățile purificatoare ale apei - cel puțin că cu apa este posibil să speli murdăria. Cronicile istorice de mai tîrziu denotă acel efect de curăţare pe care îl avea spălarea cu utilizarea uleiurilor vegetale sau grăsimilor animale amestecate cu cenușă. Acestea au fost primele încercări ale omenirii pentru a crea un produs atît de simplu şi minunat ca săpunul. 
Astăzi, curăţarea tenului nu înseamnă doar utilizarea apei și săpunului. Mai degrabă, acum noi avem posibilitatea de a alege – să ne spălăm doar cu apă, să aplicăm produse speciale sau să nu folosim apa deloc. Datorită dezvoltării chimiei ca ştiinţă, precum şi farmaceuticii și cosmetologiei, arsenalul  mijloacelor de curăţare a fost treptat completat cu diverse geluri, spume și emulsii, care pot fi utilizate la spălare în loc de săpun. Aceste mijloace fac același lucru ca și "străbunul" lor îndepărtat, doar mult mai eficient și mai sigur pentru ten

Cum acestea funcționează? Așa cum am menționat mai sus, în fiecare zi tenul nostru primeşte "lovituri" de la diferiți factori externi, unul dintre care este acumularea pe suprafaţa tenului a prafului, sebumului, transpiraţiei, resturilor machiajului. Toate acestea formeaza ceea ce noi ne-am obişnuit să numim "murdărie".
Pentru a îndepărta murdăria de pe suprafața tenului nu este suficientă doar apa, care pur și simplu nu este în măsură să dizolve și să spele impurităţile şi excesul de sebum. Apa are nevoie de un ajutor special – un produs de curăţat. Cînd aplicăm produsul pe ten, moleculele acestuia "înconjoară" impurităţile şi le divizează în fragmente mici, pe care apa le spală cu ușurință de pe suprafaţa tenului. Gelurile de curăţare efectuează lucrul de curăţare în comun cu apa, iar pentru curăţarea fără apă se potrivesc laptele demachiant şi loţiunea tonică. Datorită prezenței emulgatorilor, laptele demachiant dizolvă cu ușurință produsele cosmetice și se spală cu apă, apoi tenul trebuie şters cu loţiune tonică. Tenul trebuie curaţat zilnic de două ori pe zi – dimineaţa şi seara. Produsele suplimentare pentru curăţarea profundă a tenului, cum sunt scrabul, peelingul şi gomajul trebuie folosite de două ori pe săptămînă.
Produsul de curăţare este selectat în mod individual, luînd în consideraţie particularităţile tenului şi problemele estetice existente. Produsul trebuie să-şi îndeplinească funcţia principală în mod eficient şi sigur – fie curăţare superficială sau profundă, dar cel mai important curăţarea calitativă, după care apare senzaţia de prospeţime, puritate şi confort. Şi doar după o astfel de curăţare, pielea este pregătită să primească substanţele nutritive şi hidratante necesare, care se conţin în seruri şi creme. Aplicarea acestora pe un ten nepregătit va fi nu doar puţin eficientă, dar şi nesigură! Începeţi-vă istoria de curăţare „corectă” împreună cu Gelul de curăţare delicat Bio Phyto Mild Facial Cleanser de la Christina.

Distribuitor oficial al cosmeticii Christina în România 

 

S.C. Exclusiv Cristina SRL

+  0755363451
+  0740467679

© SRL«Red Star Stellarosa».
RM,or. Chişinău, bul. Decebal, 76. of.619 
 http://newlook.mya5.ru/   т.+ (373) 68-777-071
2015 г.    TOATE DREPTURILE REZERVATE