INGRIJIREA 
LA DOMICILIU

Adeseori noi subapreciem importanța îmgrijirii pielii în mod regulat. Între timp, îngrijirea la domiciliu împreună cu procedurile făcute la salon vă vor permite să obțineți un efect mai accentuat, decât în cazul în care veți încredința doar cosmetologului lucrul de menținere a frumuseții și tinereții proprii.


Abordarea modernă a îngrijirii regulate presupune o schemă tradițională dimineață-zi-seară, dar prezintă mult mai multe cerințe față de produsele folosite la etape diferite și la ore diferite a zilei. Să le analizăm mai dataliat.


Dimineața, seara: curățarea, curățarea profundă.
Curățarea constă din câteva etape – demachierea, folosirea săpunului sintetic lichid și utilizarea diferitor loțiuni tonice.
Alegerea  unui produs pentru demachiere se determină conform stării în care se află pielea, conform ”vârstei” ei și în dependență de cantitatea cosmeticii folosite pentru aplicarea machiajului. Astfel pentru pielea sensibilă, iritabilă și în vârstă  se vor potrivi mai bine diferite tipuri de lăptișor cosmetologic. Lăptișorul la fel este recomandat celor a căror activitate presupune aplicarea machiajului de mai multe ori în decursul zilei sau presupune un machiaj profesional dens și gros.


Cu ajutorul unui remover – loțiunea bifazică pentru demachiere, care constă din faza hidrofilă și lipofilă (adică apa și uleiul), cu ajutorul ei poate fi eliminat machiajul cel mai rezistent, chiar și machiajul rezistent la apă.


Produsele-gel cu Ph-ul neutru sunt ideale pentru îndepărtarea unei cantități mai mici de machiaj, ele sunt potrivite pentru pielea cea mai tânără.
Neglijarea demachierii nu se merită, pentru că produsele cosmetice decorative constau din vopsele minerale, care, odată ce rămân pe piele în timpul nopții, atunci când ele lucrează cel mai activ, pătrund în ea și pot provoca probleme. 

 

Următoarea etapă de curățare – folosirea săpunului sintetic lichid – acid sau neutru, în dependență de nevoile pielii. Săpunul ajută la curățarea completă a pielii de particulele aspre și îndepărtarea barierei de protecție (lipide) cu scopul de a crea condții pentru penetrarea componentelor active.

Loțiunile tonice elimină de pe față rămășițele cosmeticii decorative și de curățare, netezesc pielea și îi redau prospețimea, micșorează porii și restabilesc echilibrul acido-bazic a pielii. După loțiunea tonică pielea este complet pregatită pentru acceptarea produselor de hidratare și a altor produse, este îmbunătățită circulația sângelui și procesele de transfer, celulele se înnoiesc mai repede, li se întoarce capacitatea naturală de a reține umezeala. Produsele destinate curățării profunde sunt utilizare de două ori pe săptămână, în timpul serii, după etapa de curățare obișnuită. Scopul acestei manipulări constă în îndepărtarea celulelor moarte de pe suprafața stratului cornos al pielii și curățarea profundă a porilor. 

 

Pentru aceasta în formulele produselor de curățare, în dependență de intensitatea impactului dorit (în ascendență), pot fi incluse:

-    mărgele de polietilenă și nailon, care acționează cel mai blând asupra pielii și sunt recomandate tuturor;
-     granule de acid salicilic;
-    abrazive fine (spre exemplu, coralii);
-    gomajul sau exfolierea (spre exemplu, cu ajutorul pulberii de lufa) – produsele cele mai serioase și active.

 

Ziua: protecția-UV
Mult timp persista ideea că sarcina principală a produselor de zi constă în hidratarea pielii. Dar nu este chiar așa. Orice produs pe care îl aveți acasă pentru îngrijirea la domiciliu trebuie să posede proprietăți de hidratare, să nu usuce pielea și să rețină umiditatea. Dacă lucrurile stau anume astfel, atunci sarcina cea mai importantă a produselor de zi este fotoprotecția – în dependență de vârstă, probleme, sezon și, după necesitate, în dependență de efectul de camuflare. Produsele cu fotoprotecție includ și cremele cu filtre – UV și serurile, care sunt aplicate sub crema obișnuită cu SPF sau sub fondul de ten.

 

Noaptea. Corectarea și prevenirea problemelor
Este important să ținem minte că atunci când noi ne odihnim noaptea, pielea noastră continuă să lucreze. Ea scapă de consecințele acumulate după o zi de lucru și stres, elimină toxinele și metalele grele. Sarcina noastră constă în a crea condițiile cele mai favorabile pielii pentru lucru, alegând ”ajutori” eficienți – produsele de noapte.

Produsele de noapte, de regulă, se deosebesc cu o concentrație înaltă de componente „lucrătoare”. Unul din substanțele active care lucrează astfel poate fi numit în primul rând retinolul. Produsele cu retinol sunt indicate doar de cosmetologul calificat conform unei scheme realizate strict.
De asemenea, există produse de noapte numite ”ajutătoare”, care sunt predestinate pentru soluționarea unei anumite probleme. Aceste produse se folosesc zilnic, dar într-o cantitate minimală, pentru ca dimineața fața să nu fie umflată.

 

Distribuitor oficial al cosmeticii Christina în România 

 

S.C. Exclusiv Cristina SRL

+  0755363451
+  0740467679

© SRL«Red Star Stellarosa».
RM,or. Chişinău, bul. Decebal, 76. of.619 
 http://newlook.mya5.ru/   т.+ (373) 68-777-071
2015 г.    TOATE DREPTURILE REZERVATE