CU FAŢA LA SOARE

Expunerea excesivă la soare deseori rezultă în consecinţe negative asupra sănătăţii – poate duce la eritem al pielii, arsuri, uscarea pielii, apariţia petelor pigmentare, pistruilor şi altor leziuni. 
Tenul diferitor oameni reacţionează diferit la radiaţiile solare ultraviolete. Această reacţie este determinată de culoarea tenului şi predispunerea genetică spre bronzare. Însă, tenul trebuie apărat indiferent de tip, precum şi de anotimp. „Utilizarea produselor fotoprotectorare de zi cu antioxidanţi trebuie să devină pentru dumneavoastră un obicei cotidian, cum ar fi spălatul şi curăţarea dinţilor. Dacă doriţi ca soarele să va aducă doar bucurie, faceţi tot posibilul ca să vă mîngîie tenul, nu să-l ardă” – 

recomandă tuturor Cristina Miriam Zehavi, fondatoarea Christina. Împreună cu specialiştii companiei sale, ea a elaborat preparate cu diferite tipuri de fotoprotectoare şi mecanisme de acţiune şi le-a inclus în toate liniile de corectare. Aceste produse se potrivesc pentru protejarea atît a tenului uscat, cît şi a tenului problematic, şi în acelaşi timp ajută la soluţionarea unei anumite probleme estetice. Anume acest lucru trebuie să fie primordial în alegerea produselor de curăţare. Mai apoi, este important de clarificat ce tipuri de fotoprotectoare există, cum acestea sunt prezentate în produsele brandului şi urmează decizia – care din ele se potrivesc cel mai bine dumneavoastră. 

Cînd vedeţi pe ambalaj marcajul SPF, trebuie să ştiţi că acest produs cu siguranţă conţine protecţie chimică. SPF (Sun Protection Factor) este o valoare care indică cu cît mai mult persoana, care se află sub protecţia unui anumii produs fotoprotector, se poate afla la soare pînă la prima înroşire a pielii. De exemplu, dacă pielea dumneavostră (fără aplicare produsului fotoprotector) se începe a înroşi în 5 minute, atunci după aplicarea cremei cu SPF10 timpul  expunerii sigure la soare va fi 50 minute (5 * SPF10 = 50 min

Protecţia chimică (filtre)

Produsele cu SPF pătrund în piele şi prind, ca şi cum ar absorbi razele UV. Componenetele active ale acestor produse sunt filtre de noua generaţie – triazine şi triazone. În comparaţie cu „antecedenţii” lor, care nu rezistau la influenţa aerului, apei şi temperaturii benzofenon-3 şi 4 şi oxibenzon, aceste filtre UV dispun de o capacitate înaltă de rezistenţă la aer, apă şi temperatură, iar odată cu creşterea SPF, textura produsului nu devine mai greoaie. 
Produsele în care sunt incluse acestea se aplică pe ten o dată pe zi (dimineaţa) şi sunt active pe durata a 12 ore! 
Produsele cu fotoprotecţie chimică nu irită tenul sensibil şi nu provoacă reacţii alergice, acestea pot fi utilizate în mod sigur atît în oraş, cît şi la mare. Un dezavantaj al acestor produse este faptul că ele trebuie aplicate minim 20 de minute înainte de expunerea la soare. Nu se recomandă utilizarea lor seara. 

Produsele Christina cu fotoprotecţie chimică.   
SPF8 – Wish Day Eye Cream/Cremă de zi pentru pielea din jurul ochilor; 
SPF 12 – Wish Day Cream/Cremă de zi; 
SPF15 – FluorOxygen+C EyeC Eye Cream/Cremă pentru pielea din jurul ochilor,
Forever Young Rejuvenating Day Eye Cream/Cremă de zi pentru pielea din jurul ochilor cu efect de întinerire, 
Forever Young Lip Zone Revitalizer/Produs regenerator pentru buze, 
Forever Young Ultra-Hydrating Hand Cream/Cremă pentru mîini ultra-hidratantă, 
Forever Young Men Age-Fighter Cream/Cremă anti-îmbătrînire, 
Comodex Mattifying SunScreen/Cremă matifiantă fotoprotectoare;
SPF20 – Forever Young Hydra-Protective Winter Cream /Cremă hidroprotectoare de iarnă; 
SPF30 – Muse Protective Day Cream/Cremă protectoare de zi; 
SPF35 – Chateau de Beaute Shielding Сream/ Cremă protectoare; 
SPF40 – Forever Young Hydra Protective Day Cream/Cremă hidroprotectoare de zi, 
FluorOxygen+C IntenC Day Cream/Cremă de zi.

Produsul rămîne pe ten şi împrăştie, reflectă razele UV. 
În compoziţia acestor produse sunt incluse nanoparticule de oxid de fier, oxid de zinc şi dioxid de titan. Aceste particule funcţionează ca nişte oglinzi mici, reflectînd razele UV şi asigurînd tenului 100% de protecţie solară. Produsele de protecţie rămîn pe suprafaţa pielii, fără a înfunda porii şi permite pielii să respire. Ele încep să acţioneze imediat după aplicare şi sunt reaplicate pe parcursul zilei. Utilizarea produselor cu protecţie fizică este recomandată în special în mediul urban, deoarece aceste produse au, de regulă, efect de fond de ten (ca şi cremă de protecţie post peeling Rose de Mer). Acestea pot fi utilizate şi seara. Unicul dezavantaj al acestor produse poate fi considerat faptul că pe parcursul zilei  particulele fizice „se spală” de pe suprafaţa pielii datorită funcţionării sale permanente şi dacă periodic nu veţi „suplini pierderile”, tenul dumneavoastră nu va fi suficient de protejat. De aceea, de exemplu într-o călătorie la mare,  este mai bine să luaţi un produs cu protecţie chimică sau combinată. 


Produse Christina cu fotoproteţie fizică: 
Dioxid de titan – Rose De Mer Post Peeling Cover Cream/Cremă protectoare post peeling, 
Oxid de zinc – Bio Phyto Zaatar Cream/Crema «Zaatar».

Protecţia fizică
Protecţia mixtă: SPF + nanoparticule

Astăzi, cei mai importanţi producători de cosmetice - atît profesionale, cît şi mass-market – oferă produse de zi cu fotoprotecţie mixtă, chimică şi fizică în acelaşi timp, atunci cînd dezavantajele unui tip sunt compensate de plusurile altui tip. Produsele cu protecţie mixtă sunt mai confortabile pe piele, conţin SPF minim şi se aplică chiar înainte de expunerea la soare.


Produsele Christina cu fotoprotecţie mixtă: 
SPF 8 + oxid de fier – Unstress Probiotic Day Cream Eye&Neck/Cremă de zi probiotică pentru pielea din jurul ochilor şi gîtului; 
SPF 12 + oxid de fier – Unstress Probiotic Day Cream/Cremă de zi probiotică; 
SPF 12 + oxid de fier, oxid de zinc, dioxid de titan – Unstress Probiotic Moisturizer/Loţiue hidratantă probiotică; 
SPF 20 + oxid de zinc, dioxid de titan – Bio Phyto Ultimate Defense Day Cream/Cremă de zi „Protecţie absolută”, 
Bio Phyto Ultimate Defense Tined Day Cream/Cremă de zi „Protecţie absolută” cu fond de ten;

Distribuitor oficial al cosmeticii Christina în România 

 

S.C. Exclusiv Cristina SRL

+  0755363451
+  0740467679

© SRL«Red Star Stellarosa».
RM,or. Chişinău, bul. Decebal, 76. of.619 
 http://newlook.mya5.ru/   т.+ (373) 68-777-071
2015 г.    TOATE DREPTURILE REZERVATE