COSMETICA CU RETINOL: DIVERSITATEA EFECTELOR ȘI POSIBILITĂȚILOR 

Astăzi compania Christina produce mai mult de 300 de produse cosmetice și în 30 din ele se conține retinol. Adică, fiecare al zecelea produs conține vitamina A în forma de alcool permisă de către legislația cosmetică (retinol sau adevărata vitamina A) sau în esteri (retinil palmitat, retinil acetat). Conform popularității și cererii pe piață cu retinolul poate să concureze doar acidul hialuronic. Ambele substanțe astăzi sunt adevărate stele în cosmetologie, care apar în roluri complet diferite. Aparițiile solo a fiecăruia din ele sunt demne de admirație, dar duetul lor folosit într-o singură formulă este de asemenea foarte bun.
Dacă să vorbim în general, acidul hialuronic, fiind în spațiul intercelular, răspunde pentru confortul existenței celulei. Retinolul (mai exact, forma lui activă – acidul trans retinoic, în care el se transformă direct în celulă) acționează direct la ”creierul” celulei – nucleul ei, activând sau inhibând expresia multor gene. În legătură cu aceasta vitamina A este pusă la un nivel cu hormonii tiroidieni și steroizi, acțiunea cărora este realizată într-o manieră similară – prin intermediul receptorilor nucleari.

Un adevăr interesant: receptorii nucleari pentru retinoizi, steroizi și tiroidieni sunt apropiate după structura și mecanismul de acțiune și pot influența activitatea în mod reciproc. Trebuie oare să cunoască acest lucru cosmetologul? Desigur, pentru că s-a depistat că produsele cu retinol nu pot fi administrate concomitent cu corticosteroizi. Oamenii cu hipotiroidism non-compensat dacă utilizează produse cu retinol pot dezvolta o iritație puternică. Acțiunea retinolului asupra pielii poate fi comparat cu un ghețar: noi vedem doar vârful lui – efectele clinice, care au avut loc ca rezultat al schimbării acțiunii celulelor în profunzimea pielii. Pentru înțelegerea efectelor vizibile a retinolului este important de ținut minte că el acționează doar asupra celulelor vii și diferite tipuri de celule răspund la această acțiune diferit.
Deci, însuși natura ni-a dat în mâini un instrument atât de puternic, cu ajutorul căruia este posibil de adaptat multe funcții ale pielii, în cazul în care ele s-au abătut de la normă. Astfel de abateri se întâmplă chiar și la pielea sănătoasă și sarcina cosmetologului constă în a ajuta pielii să se întoarcă la starea normală și să rămână astfel cât mai mult timp.

 

Distribuitor oficial al cosmeticii Christina în România 

 

S.C. Exclusiv Cristina SRL

+  0755363451
+  0740467679

© SRL«Red Star Stellarosa».
RM,or. Chişinău, bul. Decebal, 76. of.619 
 http://newlook.mya5.ru/   т.+ (373) 68-777-071
2015 г.    TOATE DREPTURILE REZERVATE